





## **Agenda**

## Opportunities and challenges for making fertility treatment accessible in India.

## **Round table Discussion (Draft)**

## **Hybrid event- Indian Habitat Centre**

28<sup>th</sup> April 2022, Friday (3.30-6.00 pm)

Session Briefing	Speaker	28 <sup>th</sup> April, Friday 3.30 pm – 6:00 pm
Introduction to the Session	Dr. Rita Bakshi, Sr. Consultant IVF, Infertility Specialist & Endoscopy Surgeon at International Fertility Centre, Delhi	3.30-3.35 (5 mins)
Government Initiatives for women's health to increase Access to Fertility Treatments	Ms. Roli Singh, Additional Secretary & MD (NHM), Department of Health & Family Welfare	3.35- 3.55 (20 mins)
Fertility trends in India- Rising infertility amongst young couples	Dr. Abha Majumdar, Director and Head of the 'Centre of IVF and Human Reproduction', Sir Ganga Ram Hospital	3.55-4.15 (20 mins)
Challenges and opportunities for Making Fertility Treatment Accessible across India	Dr. Seema Pandey, Chief consultant reproductive medicine (infertility &IVF) and a gynecologist & obstetrician at Seema hospital & Eva fertility clinic & IVF centre	4.15-4.35 (20 mins)
Role of Technology in Improving Access to Fertility Treatment	Dr. Rajeev Agarwal, Laparoscopic Surgeon & Clinical Director, Renew Health care, Kolkata	4.35-4.55 (20 mins)
Patient with lived experiences- Infertility care	Ms. Chukka, Patient Advocate	4.55-5.15 (20 mins)
Q&A Session	Moderated by Dr. Ritu Bakshi	5.15-5.25 (10 mins)
Session wrap-up and vote of thanks	Dr. Ratna Devi	5.25 -5.30 (5 mins)
Networking High tea (5.30PM-6.00 PM)		